Каталог товарів
Київ
UA

Як вибрати хлібопічку

Домашня хлібопічка – чудова можливість радіти смаку свіжої випічки щодня. Готувати в ній просто: вибираєте рецепт, завантажуєте інгредієнти, а «розумна піч» сама замісить і витримає тісто, а потім спече ароматний хліб. При цьому хліб може бути різним, все інгредієнти точно вам відомі, а ще ця чудо-машина вміє варити варення. Найголовніше – вибрати потрібну модель. Про те, як це зробити, розповідаємо в нашому матеріалі.

Как выбрать хлебопечку #1 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Домашня хлібопічка – чудова можливість радіти смаку свіжої випічки щодня. Готувати в ній просто: вибираєте рецепт, завантажуєте інгредієнти, а «розумна піч» сама замісить і витримає тісто, а потім спече ароматний хліб. При цьому хліб може бути різним, все інгредієнти точно вам відомі, а ще ця чудо-машина вміє варити варення. Найголовніше – вибрати потрібну модель. Про те, як це зробити, розповідаємо в нашому матеріалі.

Вибираємо об'єм хлібопічки

У кожної хлібопічки свій максимальний об'єм випічки. Нагодувати щільною вечерею велику сім'ю з 4-х і більше осіб допоможе велика хлібопічка, яка спече буханку вагою понад 1,25 кг.

Для 3-4 осіб вистачить середньої хлібопічки, розрахованої на випікання хліба вагою 1-1,20 кг. Якщо потрібна лише парочка скибочок свіжого хліба на ранкові бутерброди, ваш вибір – компактна модель 0,75-0,99 кг. До речі, не обов'язково щоразу готувати величезну хлібину. Практично у всіх моделях можна вибрати розмір і вагу готового хліба.

Як вибрати хлібопічку #2 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

У деяких хлібопічках є параметр мінімального об'єму та ваги випічки: для компактних моделей – до 0,6 кг, для середніх і великих – понад  0,6 кг. Враховуйте цей параметр під час покупки, інакше у великої хлібопічки, розрахованої на 1,5 кг, при випіканні невеликої буханки хліба 0,5 кг перегріватиметься камера для випікання, а це навряд чи додасть їй «здоров'я».

id-11333270

Зовнішні габарити хлібопічки та її енергоспоживання безпосередньо залежать від об'єму та ваги випеченого хліба.

Компактні та середньорозмірні моделі споживають 500-800 Вт, великому пристрою буде потрібно трохи більш як 800 Вт.

Как выбрать хлебопечку #3 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

У хлібопічки Tefal PF2101 12 автоматичних програм приготування, за допомогою яких можна пекти різні сорти хліба вагою від 500 г до 1 кг, вибираючи при цьому бажаний колір скоринки

Вибираємо програми приготування хліба

Сучасні хлібопічки пропонують мінімум 10-ть повністю автоматичних програм приготування хліба. У них різний час і режими приготування – заміс, підйом, випічка, інгредієнти та добавки.

Наприклад, основний режим або пшеничний хліб – випічка з хлібопекарської муки, яка містить клейковину (глютен). Вона допомагає хлібу піднятися та надає характерну жорсткість. Звичайний білий хліб можна урізноманітнити: зробити яєчний, молочний, лимонний, цибулевий, додавати родзинки, горіхи, свіжі фрукти, шоколад. Враховуйте, що він готується довго, час повного циклу від засипання борошна до готового продукту – 4 години.

Дієтичний хліб – випічка з цільної муки, яку готують з цілого пшеничного зерна, висівок та зародок. Дієтичний хліб корисний для організму, але вимагає особливих умов приготування, адже через грубу структуру борошна виходить нижчим і важчим. У цьому режимі також доступні різні рецепти і добавки. Час приготування – 5 годин.

Житній хліб – для нього використовується житнє борошно, яке містить більше корисних речовин: магнію, калію, заліза. А ось клейковини менше, тому хліб виходить щільніший та низький. Час приготування – 3 години.

Французький хліб – оригінальний хліб з хрусткою скоринкою та повітряною структурою. Час приготування – 6 годин.

Хліб без глютену – якщо використовувати спеціальну хлібопекарську суміш без глютену можна отримати ароматний і смачний хліб. Час приготування – 2-3 години.

id-18865814

Кулінарні лайфхаки:

  • якщо до кукурудзяної муки додати трохи куркуми, хліб вийде яскраво-жовтий всередині;
  • якщо додати до тіста меленого гарбузового насіння – випічка буде темнішою;
  • мигдальне борошно додасть хлібу горіхового смаку;
  • якщо змішати рисову муку з гречаною, хліб буде схожий на житній.
Как выбрать хлебопечку #4 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Хлібопічка Gorenje BM1210BK вміє пекти основний, швидкий, солодкий, дієтичний, житній, без глютену та французький хліб. Одним натисканням кнопки можна задати 3 ступені кольору скоринки

Вибираємо програми приготування тіста

Хлібопічка може готувати тісто й для інших страв: оладок, пиріжків, пельменів, круасанів, піци. Це набагато легше та швидше, ніж місити тісто вручну – від 30 хвилин до двох годин, залежно від рецепта. А поки хлібопічка місить тісто, можна підготувати начинку.

Стандартна модель вміє готувати різні види тіста:

  • Основна програма – переривається процес приготування хліба, а отримане тісто використовується для інших цілей. Так, з тіста для французького хліба можна зробити круасани, з тіста для випічки житнього хліба – коржики.
  • Тісто для піци – спеціальний рецепт для тіста-основи справжньої італійської піци. Отримавши тісто, викладіть його в форму, змастіть соусом, додайте свої улюблені топінги та поставте в духовку.
  • Тісто для пельменів і вареників – власноруч приготований фарш + тісто з хлібопічки, і ви більше ніколи не подивитеся в сторону магазинних пельменів.

Хлібопічка може приготувати не тільки тісто, а ще й джем або варення. Засипте в ємність хлібопічки ягоди або дрібно нарізані фрукти, додайте цукор, і виставте потрібний режим. Через 1-2 години вже можна смакувати відмінний домашній джем з натуральним смаком і без консервантів.

id-11647674

Ще один корисний додатковий режим – приготування кексу або пирога-шарлотки.

Для цього типу випічки потрібно змішати інгредієнти вручну, вистелити форму для випікання кулінарним папером і викласти туди суміш. Орієнтовний час приготування – 1 година.

Как выбрать хлебопечку #4 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Багатофункціональна модель Liberton LBM-5190 вміє не лише випікати різний хліб та солодку випічку, а й готувати джем, кашу і навіть тушкувати овочі

Вибираємо оснащення

Диспенсер – ємність, яка автоматично додасть в тісто додаткові інгредієнти: родзинки, горіхи, сухофрукти, шоколад. Якщо в хлібопічці немає диспенсера, вона подасть звуковий сигнал. У цей момент потрібно підняти кришку та вручну додати потрібні інгредієнти, що не завжди зручно.

Антипригарне покриття ємності для випікання допоможе хлібу не пригоріти, а господині легко витягти отримане блюдо та швидко відмити ємність.

Через оглядове вікно можна спостерігати за приготуванням хліба. Якщо підглядати за процесом просто відкриваючи кришку, порушиться температурний режим, а це може зіпсувати випічку.

Дисплей покаже обрану програму, поточний режим роботи і скільки часу залишилося до закінчення процесу.

Як вибрати хлібопічку #2 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Вибираємо додаткові функції

Крім основних режимів роботи, у хлібопічки бувають і додаткові функції.

Вибір кольору скоринки з двох-трьох доступних варіантів: світла, середня та темна, досягається регулюванням температури в кінці циклу випічки хліба. Чим вище температура і більше час запікання – тим темніше скоринка.

Режим Turbo/Rapid Bake Button дозволяє прискорити випікання хліба у два рази завдяки зменшенню часу на кожен з основних етапів (вирівнювання температури, заміс, випічка). Таке прискорення не проходить дарма – хліб турбо-випічки за смаком і ароматом помітно поступається хлібу, приготовленому в стандартному режимі.

Стандартний час приготування хліба – 3-4 години, але непотрібно вставати о 3 годині ночі, щоб отримати до сніданку хліб з печі. Для цього передбачена така корисна функція, як таймер відтермінування старту – до 10-13 годин залежно від моделі.

id-15502021

Підтримка температури – режим, коли хлібопічка протягом 1-3 годин підтримуватиме високу температуру, і у вас завжди буде теплий хліб.

З функцією збереження програми можна не переживати за працездатність приладу. Якщо електрика вимкнулася на кілька хвилин (до 10), з подачею електроенергії піч автоматично увімкнеться та продовжить свою роботу.

Как выбрать хлебопечку #5 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Хлібопічка Panasonic SD-ZP2000KTS 18 автоматичних програм, потужність 700 Вт, форма з керамічним антипригарним покриттям, час відтермінування старту до 13 годин, керування кнопками, всі вибрані параметри відображаються на дисплеї

Сподіваємося, що наш матеріал допоможе вам вибрати хлібопічку, і бажаємо вдалих покупок з Хотлайн!

Автор: Роман Мельниченко

Як вибрати Хлібопічки
Коментарі (0)

‌Вас може зацікавити