У нашому матеріалі ми розповімо, що знадобиться для млинців та дамо відмінний рецепт, з яким впорається будь-який недосвідчений кулінар, адже насправді млинці – це просто та дуже смачно.

У нашому матеріалі ми розповімо, що знадобиться для млинців та дамо відмінний рецепт, з яким впорається будь-який недосвідчений кулінар, адже насправді млинці – це просто та дуже смачно.

Плита або варильна поверхня

Без плити або варильної поверхні млинців не зробити, хоча – є варіант, про який розповімо нижче. Робочі поверхні цих приладів бувають газові та електричні. Газові плити й варильні поверхні швидко нагрівають сковорідку до потрібної температури, але й швидко остигають, варто лише загасити конфорку.

В електричних моделях можна чітко регулювати температуру, а конфорки остигають поступово. Наприклад, якщо вимкнути електричну поверхню та залишити сковорідку на плиті, млинець запросто може «дійти» до потрібної кондиції. Ще один тип плит і варильних поверхонь – індукційні моделі, для них потрібен посуд зі спеціальним маркуванням.

Масниця для недосвідчених кулінарів: як приготувати млинці #2 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Пательня для млинців

Хоча смажити млинці можна на будь-який пательні, найпростіше це робити на спеціальній для млинців. Від інших вона відрізняється плоским дном і низькими боковинами – зручно підчіплювати млинець і перевертати його. Ще один бонус млинцевих сковорідок – тонке дно, так тепло швидше передається від плити до тіста.

Щоб перший млинець не йшов нанівець, важливо добре прогріти сковорідку. Точно знати, коли настає це «добре», допоможе індикатор нагріву – диск з малюнком, який зникає, коли температура нагріву досягає 180 градусів і вище.

Масниця для недосвідчених кулінарів: як приготувати млинці #3 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Млинниця

Якою б чудовою не була сковорідка, з першого разу зробити на ній ідеальні млинці може й не вийти. Багато що залежить від покриття, ваги, потрібної температури, консистенції тіста інших важливих параметрів.

Для кулінарних новачків – це складно, тож якщо млинці на сковорідці виходять погано, на допомогу прийде млинниця. Прилад включається в розетку, нагрівається до певної температури й готовий до роботи. У млинниць антипригарне покриття поверхні та майже немає бортиків, завдяки чому млинці не пригоряють, а перевертати їх набагато зручніше.

З млинницею не потрібно робити мудрі паси руками, як зі сковорідкою, щоб розрівняти тісто на поверхні. У комплект багатьох моделей входить спеціальний дерев'яний розрівнювач, за допомогою якого приборкати тісто набагато зручніше. Варіацій моделей безліч – на 1, 2, 4 і навіть 6-ть млинців. Останні за розміром швидше панакейки або оладки, але все одно буде смачно.

Масниця для недосвідчених кулінарів: як приготувати млинці #4 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Віночок, блендер або міксер

Основа млинців – гарне тісто, яке легко збивається віночком. Якщо плануєте готувати багато, спростити завдання допоможе блендер або міксер з віночком.

З технічними помічниками головне вчасно зупинитися. Звичайно, є рецепт млинців на збитих білках, але краще не перестаратися. Тісто має швидко та рівномірно розтікатися поверхнею сковорідки. Якщо немає ні віночка, ні блендера, ні міксера, врятує ситуацію та допоможе добре змішати інгредієнти звичайна виделка.

Масниця для недосвідчених кулінарів: як приготувати млинці #5 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Миска та лопатка

Якщо замішувати тісто вручну, для цього знадобиться миска. Миски з нержавійки міцні та гігієнічні, але збивати в них тісто віночком буде досить голосно, особливо якщо й віночок буде металевий. Моделі зі скла та порцеляни красиві, але непрактичні. У таких тендітних ємностях краще подавати на стіл готові салати або фрукти.

Оптимальний варіант для млинцевого тіста – пластикова миска, головне щоб у неї було маркування РР – поліпропілен, безпечний харчовий пластик. Миски об'ємом 2-5 літри вистачить, щоб приготувати млинців на 2-5 осіб.

Кухонну лопатку для перевертання млинців вибирайте в залежності від сковорідки. Для моделей з керамічним і тефлоновим покриттям потрібна дерев'яна, силіконова або пластикова лопатка – вони не пошкодять антипригарне покриття. Металеві моделі використовувати не можна. Щоб перевертати млинці було легше, лопатка має бути широкою і з тонким краєм. Така ж стане в пригоді для оладок і яєчні.

 

Масниця для недосвідчених кулінарів: як приготувати млинці #6 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Дуже простий рецепт

Візьміть 4 яйця, 400 г борошна, 1 л молока, 50 г вершкового масла та 50 г рослинної олії, сіль на кінчику ножа й 2 столових ложки цукру з гіркою.

Змішайте віночком яйця, сіль, цукор, борошно та 200 г молока в однорідну суміш. Молоко, що залишилося, влийте в чотири прийоми: 200 г – перемішайте тісто, ще 200 г – ще раз перемішайте.

У готове тісто додайте рослинну олію та ще раз перемішайте. Тісто має бути схожим на рідку сметану або вершки. Приготувавши тісто, дайте йому 1-2 години відпочити, але якщо часу немає, а апетит є – можна готувати відразу.

Розігрійте сковороду, розтопіть вершкове масло. Щоб млинці не були товстими, набирайте трохи більше ніж половину ополоника тісту та виливайте на пательню.

Краєчки млинців можна промащувати вершковим маслом, а якщо не промащувати – вони будуть хрумтіти. З такої кількості продуктів у вас вийде 12-15 млинців.

Масниця для недосвідчених кулінарів: як приготувати млинці #7 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Більше цікавих рецептів млинців в нашому спеціальному матеріалі.

Нехай ваша Масниця буде смачною, а настрій відмінним, незалежно від дня!

Автор: Карабута Наталя