Каталог товарів
Київ
UA

Як вибрати електром'ясорубку

Всі електром'ясорубки влаштовані приблизно однаково: усередині корпусу ховається двигун, до нього кріпиться шнек, а до шнеку – ножі, які подрібнюють м'ясо, і решітка з отворами. Але є параметри, на які важливо звернути увагу перед покупкою, щоб ваша м'ясорубка служила довго та працювала без нарікань. Всі секрети вибору розповідаємо в нашому матеріалі.

Как выбрать электромясорубку #1 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Все електром'ясорубки влаштовані приблизно однаково: усередині корпусу ховається двигун, до нього кріпиться шнек, а до шнеку – ножі, які подрібнюють м'ясо, і решітки з отворами. Але є параметри, на які важливо звернути увагу перед покупкою, щоб ваша м'ясорубка служила довго та працювала без нарікань. Всі секрети вибору розповідаємо в нашому матеріалі.

Вибираємо потужність м'ясорубки

Чим потужніша м'ясорубка, тим вона надійніша й тим більше м'яса зможе перемолоти за один раз. Потужність буває максимальна та номінальна.

При номінальній потужності м'ясорубка працює в стандартному режимі, без перегріву.

На максимальній потужності двигун працює на межі можливостей короткий час, наприклад, для здрібнювання костей і жил, а потім повертається до номінальної потужності. Якщо двигун постійно працюватиме на максимумі, він швидко зламається.

Важливий нюанс: вибираючи потужність, будьте уважні, адже виробники нерідко вказують на коробці максимальні цифри – 1000-2000 Вт. Звичайно, чим потужніша м'ясорубка, тим складніші шматки вона здатна обробити, але для повсякденної роботи важливий і номінальний показник потужності.

Моделі з номінальною потужністю до 450 Вт підійдуть для тих, хто використовуємо м'ясорубку не надто часто. М'ясо перед прокручуванням потрібно очистити від прожилок, кісток і хрящів і нарізати на шматочки.

id-8208867

М'ясорубки з номінальною потужністю 450-800 Вт без проблем працюватимуть щодня. М'ясо для них не потрібно очищати від прожилок, вони впораються з нетовстими жилами, а ось кістки краще відокремити.

Електром'ясорубки з номінальною потужністю від 800 Вт допоможуть готувати обід щодня на велику сім'ю, легко перемелюють жир, хрящі та жили, впораються й з невеликими кісточками.

Как выбрать электромясорубку #2 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

В електром'ясорубки Bosch MFW3640A номінальна потужність 500 Вт, максимальна 1600 Вт. У моделі є захист двигуна від перегріву та функція реверсу, за хвилину вона впорається з 1,8 кг м'яса

Вибираємо продуктивність м'ясорубки

Продуктивність м'ясорубки показує, скільки кілограмів м'яса вона може переробити на фарш за одну хвилину.

Не варто довіряти цьому параметру на 100%, позаяк на ділі продуктивність може виявитися нижчою від заявленої в інструкції та обмежується діаметром горловини насадки.

В середньому м'ясорубки з продуктивністю менш як 1 кг/хв підійдуть сім'ям з двох осіб, людям, які користуються м'ясорубкою рідко, студентам і пенсіонерам.

id-21224019

Моделі з параметром 1-2 кг/хв – гарний вибір для родини з 3-4 осіб, яка любить котлети на обід.

М'ясорубки з показником понад 2 кг/хв підійдуть великій родині, де готують багато та часто.

Как выбрать электромясорубку #3 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Електром'ясорубка Zelmer ZMM2851B за хвилину перетворить на фарш 1,5 кг м'яса. Для цього у моделі високоміцний двосторонній ніж з 4 лезами, також в комплекті 2 решітки з отворами різного діаметру

Вибираємо матеріали виготовлення

Корпус з пластику легко витримує навантаження, такі моделі легші, дешевші та простіші у догляді. Але поводитися з пластиком потрібно дбайливо, якщо він впаде на кухні на кахельну підлогу, то може тріснути. Також пластикові моделі з часом жовтіють і тьмяніють.

Корпус з металу міцний і довговічний, але такі моделі важчі та дорожчі, а подряпини, краплі та відбитки на них видно краще.

Матеріал лотка для подачі продуктів теж може бути пластиковим і металевим. Краще вибирати метал – це міцний та екологічний матеріал.

Основні робочі деталі електром'ясорубки: насадка, шнек – запчастина у вигляді спіралі, гайка, ніж і перфоровані решітки. Ніж і решітки найчастіше роблять з нержавіючої сталі, інші деталі – з алюмінію або силуміну (сплаву алюмінію з кремнієм).

id-20308491

Іноді у м'ясорубки в комплект входить два шнека: один з металу, другий із пластику. Пластиковий потрібен для роботи з тістом і овочами.

Корисна порада: ножі бувають односторонніми або двосторонніми – вони працюють швидше. Згодом будь-які ножі потрібно заточувати, але є електром'ясорубки з ножами, які автоматично заточуються самі об решітки під час роботи м'ясорубки, але нерідко у них немає захисту від корозії.

Как выбрать электромясорубку #4 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

У електром'ясорубки Grunhelm AMG240SSJ корпус з нержавіючої сталі та чорного пластику, усередині одношвидкісний електродвигун з номінальною потужністю 700 Вт і максимальною 2400 Вт. Модель оснащена функцією реверсу і захистом від перегріву, продуктивність 5,5 кг фаршу на хвилину

Вибираємо насадки

М'ясорубка – це не тільки про м'ясо, нерідко вона може замінити невеликий кухонний комбайн.

Якщо в комплекті моделі багато насадок, крім звичайного фаршу можна готувати домашню ковбасу, фрикадельки, сосиски, нагетси, пюре, соки, спагеті, локшину та навіть фігурне печиво.

Решітки для фаршу потрібні для того, щоб отримати фарш правильної консистенції. Чим менший діаметр дірочок в решітці, тим дрібніше вона шаткує.

Дрібна решітка потрібна для паштетів, пюре, дитячого харчування, курячого та рибного фаршу. Середня знадобиться для м'ясного фаршу, а велика – для рубаних котлет, подрібнення сирих овочів і фруктів.

Найчастіше в комплект входить 2 решітки, але є м'ясорубки з 1-й і 3-ма решітками з різними дірочками.

Терка – перфорований циліндр з нержавіючої сталі для подрібнення овочів. У комплекті може бути 2-3 терки з отворами різного діаметру.

Насадка для кеббе допоможе зробити порожнисті трубочки з м'яса, які потім наповнюються начинкою. А з насадкою для ковбасок можна легко та швидко приготувати ковбасу вдома.

Насадка для печива автоматично формує тісто, що дозволяє швидко та у великій кількості зробити печиво.

Насадка-соковитискач допоможе отримати сік з томатів і ягід. Зазвичай виконана у вигляді металевого конуса з дрібною перфорацією за аналогією зі шнековими соковитискачами.

Прес для цитрусових – ребриста поверхня, що обертається. На неї насаджується половинка лимона або апельсина та вичавлюється сік.

Насадка для нарізки кубиками нарізає м'ясо та інші продукти в формі кубиків, стане в пригоді для приготування супів і салатів. У такій формі вони краще зберігають смак і консистенцію інгредієнтів, ніж у вигляді фаршу, їх можна змішувати їх з іншими продуктами.

Насадка для фаршу допоможе легко та швидко виліпити котлети. Їх не потрібно формувати вручну, котлети виходять однаковими і прожарюються рівномірно.

id-6891524

Насадка для макаронних виробів потрібна, щоб зробити робить спагеті та локшину.

Якщо потрібні насадки не входять до комплекту, їх можна придбати окремо. Вибираючи таких помічників, важливо щоб вони були сумісними з вашою м'ясорубкою.

Как выбрать электромясорубку #5 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

У електром'ясорубки Philips HR2714/30 продуктивність 1,7 кг/хв, в комплект входять 2 решітки для фаршу з діаметром отворів 5 і 8 мм, насадка для ковбасок, овочерізка та шнековий соковитискач. У моделі є захист двигуна від перегріву, зручна ручка для перенесення, пластиковий лоток і штовхач

Вибираємо додаткові функції

У режимі реверсу шнек м'ясорубки провертається в протилежному напрямку. Ця функція потрібна для м'ясорубок з низькою потужністю, вона допоможе легко позбутися жил.

Захист від перевантажень автоматично вимикає м'ясорубку при критичних навантаженнях, щоб вона не перегрілася та не зламалася.

Вибираємо важливі параметри

Рівень шуму. Електром'ясорубки не назвеш тихими приладами – всі вони працюють досить голосно, і чим вище потужність, тим більше шуму. Хоча м'ясорубка рідко працює довше 10 хвилин, пам'ятайте, що за санітарними нормами шум не має перевищувати 80 дБ.

Довжина шнура. Моделі з коротким дротом можуть не дотягтися до розетки і для підключення їм знадобиться подовжувач. Оптимальна довжина дроту 1-1.5 м, якщо на вашій кухні вистачає розеток.

Зберігання. Спеціальні відсіки для насадок і шнура в корпусі м'ясорубки допоможуть не втратити деталі, заощадити місце та оптимізувати зберігання, адже 99% свого життя м'ясорубка проводить в шафі на полиці.

Максимальна висота посуду. Це відстань між основою корпусу та головкою м'ясорубки. Чим вона вище, тим у вищу миску можна збирати фарш. Стандартна висота – 11-14 см.

Максимальний час безперервної роботи. Цей параметр покаже, скільки хвилин електром'ясорубка може працювати в штатному режимі без ризику перевантаження та поломки. На показник впливає потужність двигуна, якість продуктів і режим роботи м'ясорубки.

Стандартний час безперервної роботи – 10-15 хвилин, у потужніших моделей – до 20 хвилин. Якщо у моделі немає захисту від перегріву, то після кожного циклу роботи краще робити паузи на 10-20 хвилин, щоб двигун м'ясорубки охолов.

id-3845069

Догляд. Найчастіше деталі м'ясорубки потрібно мити вручну, щоб на них не з'явилася корозія. Після миття ніж і решітки краще відразу витирати насухо. Моделі зі знімними частинами з нержавіючої сталі та пластика можна мити в посудомийній машині, якщо в інструкції до моделі не вказане інше.

Как выбрать электромясорубку #6 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

У електром'ясорубки Moulinex ME626 продуктивність 2,6 кг/хв, в комплект входять 2 решітки для фаршу з діаметром отворів 4,7 і 7,5 мм, насадки для приготування сосисок і кеббе, п'ять невеликих барабанів для дрібної/великої терки, шинкування та ретельного подрібнення горіхів і твердого сиру. Усередині корпусу є відсік для зберігання деталей, є функція реверсу, самозагострювальний ніж, довжина шнура регулюється

Сподіваємося, наш гід покупця допоможе вам вибрати електром'ясорубку і бажаємо вдалих покупок з Хотлайн!

Автор: Юрій Шепелєв

Як вибрати Електром'ясорубки
Коментарі (0)

‌Вас може зацікавити