Характеристики
Товар додано: червень 2022 р.
Бренд: | Deutz |
Тип: | Ігристе вино |
Описание: | Історія Deutz сягає початку 19 століття. У 1838 році два ентузіасти: П'єр-Юбер Гельдерман - торговець вином і Вільям Дойц - купець з Екс-ля-Шапель, вирішили заснувати винне господарство і почати разом виготовляти ігристі вина. Їхня взаємна мрія зробити ідеальне шампанське і пристрасть до перфекціонізму, спонукали їх створити одне з найбільших шампанських вин у світі. Дойц та Гельдерман переїхали з Пруссії до Франції у пошуках кращого життя. Двоє друзів об'єднали свої капітали і заснували компанію Deutz Geldermann в Аї — невеликому Крю Шампані. Надалі їхній Будинок шампанського став називатися Deutz, оскільки Юбер Гельдерман узяв за дружину сестру свого компаньйона Вільяма - Марі Дойтц. На той час компанія працювала на ринку виключно, як купець. Тобто Дойц і Гельдерман не мали власних виноградників, а закуповували кюве у найкращих виновиробників, виробляли вторинну ферментацію, звільняли вино від осаду (процедура дегоргажу), укупорювали та продавали вино під власною етикеткою. Дойц і Гельдерман чудово розуміли, що для того, щоб робити справді високоякісні вина, їм необхідно мати власні виноградники, але на той момент у друзів просто не вистачало коштів. Незабаром у сімейний бізнес прийшли їхні сини: Рене Дойц та Альфрен Гельдерман, які суттєво розширили список клієнтів у Росії, Великій Британії та Німеччині. Наступне покоління сімейства Дойц&Гельдерман зіштовхнулося з великими труднощами у розвитку сімейного бізнесу. Зокрема, у 1911 році під час бунту виноградарів, будівля Будинку Deutz та великі льохи господарства були практично зруйновані. Ще одним ударом стало те, що більшість виноградарських господарств, які постачали виноград для виробництва шампанського, були просто знищені. Але, завдяки своїй передбачливості, власники Будинку змогли швидше за інші маєтки відновитися після бунту. Під час Великої Депресії, яка захлеснула європейські країни, продаж шампанського Deutz різко впав, тому річне виробництво у 1931 році становило лише 80 тисяч пляшок. Дивно, але під час німецької окупації у 40-х роках справи Будинку пішли вгору. Причиною цього стало німецьке коріння, яке послужило господарству гарну службу. І якщо багато винних маєтків Франції страждали від відсутності робочої сили, пляшок, сировини та пробок, то виробництво Deutz набуло широкого масштабу. Після закінчення війни Deutz придбав кілька виноградників у регіонах у Меніль-сюр-Ожі, Біссей та П'єррі, і швидко наростив обсяги виробництва. У 1983 році Будинок шампанських вин Deutz був проданий іншому іменитому виробнику Франції - компанії Louis Roederer. Нові власники зберегли вікові традиції сім'ї Дойц та стиль вироблених вин. Крім того, зараз прямі нащадки засновників продовжують працювати в компанії, і займають там ключові посади. На сьогоднішній момент у володінні Будинку знаходиться близько 190 гектарів власних виноградників, розташованих у найкращих Крю Шампані. Зібраний із них урожай покриває основну частку потреби у винограді. Крім того, для виробництва шампанських вин компанія закуповує урожай у своїх партнерів, з якими працює протягом багатьох десятків років. Примітно ще й те, що Будинок шампанських вин Deutz набуває винограду у цих господарствах за ринковою ціною, а тим виноградарям, які продають винятковий урожай, Deutz доплачує спеціальні премії. Енологи та виноградарі Будинки постійно вдосконалюють якість шампанських вин, що виробляються, використовуючи для них здоровий і стиглий виноград. У своїй роботі вони використовують не тільки старовинні сімейні традиції, а й сучасні технології, і ретельно стежать, щоб сусло не окислилося. І все ж, будь-які технології та інновації підпорядковані одному – збереженню елегантного та чуттєвого стилю Deutz. Для витримки ігристих вин тут принципово не використовуються дубові бочки. Енологи господарства віддають перевагу сталевим ємностям, витримка в яких не огрублює вина, а надає їм особливої елегантності. Після вторинної ферментації неміллезимні вина піддаються процедурі старіння у пляшці протягом 30 місяців, а міліозимні – 5-8 років. До слова сказати, дегоргаж і витримка шампанських вин відбувається в льохах компанії, які знаходяться на глибині 65 метрів у надрах крейдяної гори. Виноград збирають із виноградників у Реймсі, у долині Марн та в Еперні. Вина надходять у продаж у тих самих пляшках, у яких вони й витримувалися. Період витримки становить близько 30 місяців. |
Країна: | Франція |
Характеристики Deutz Игристое Brut Classic, 1.5 1,5 л (3359952006002) та комплектацію товару виробник може змінити без повідомлення. Перевірте специфікацію (характеристики) товару безпосередньо на сайті обраного магазину перед придбанням (замовленням).