Продовжуємо наш кулінарний проєкт до Великодня. Спеціально для hotline.ua переможниця 12-го сезону кулінарного шоу «МастерШеф» Валерія Матрохіна розробила п’ять чудових та легких у виконанні рецептів, якими ми поділимося із вами. Цього разу у нас головна страва дня – готуємо сирну паску без випікання «Три шоколади».
Для приготування паски «Три шоколади» вам знадобиться:
Для сирної паски:
- кисломолочний сир 9% – 400 г
- цукор – 80 г
- масло 82,5% – 80 г
- жовток – 2 великих
- білий шоколад – 30 г
- молочний шоколад – 40 г
- темний шоколад – 50 г
- кокосова стружка – 20 г
- стружка з темного шоколаду – 30 г
- ванільний екстракт – 5 г
- вершки жирністю 33% – 150 мл
Для декору:
- темний / молочний шоколад – 20-30 г
- рослинна олія – 0,5 ч. л.
- сублімована малина
- сушені троянди
Приготування:
В сотейник викладіть кисломолочний сир, вершкове масло, цукор та жовтки. Збийте все блендером. Поставте отриману масу на середній вогонь і прогрійте до появи перших бульбашок. Кипʼятити не потрібно, маса після нагрівання має стати рідкою. Зніміть сотейник з вогню та знов перебийте блендером. Залиште масу охолоджуватись.
В трьох різних ємностях розтопіть три види шоколаду: білий, молочний та чорний.
Кулінарна хитрість: якщо хочете, щоб всі три шари були однакової товщини, то основи з білим шоколадом має бути менше за всіх, з молочним шоколадом трішки більше і з чорним найбільше. Або можна зробити однаково – так теж буде смачно.
До основи з білим шоколадом додайте кокосову стружку, до молочної – ванільний екстракт, а до основи з темним шоколадом – терту стружку з темного шоколаду.
Збийте холодні вершки до піків і так само в нерівній пропорції додайте їх до трьох сирних основ. Акуратно перемішайте лопаткою.
Форму для сирної паски вкрийте марлею. Найкраще це зробити так, щоб не було складок. Поставте форму на тарілку, викладіть всередину спочатку основу з білим шоколадом, потім з молочним і потім з темним. Загорніть кінці марлі наверх і поставте зверху щось не дуже важке.
Лишіть паску в холодильнику на добу. Через добу переверніть та зніміть марлю.
Для подачі розтопіть шоколад, додайте до нього рослинну олію та полийте отриманою сумішшю паску. Зверху прикрасьте сублімованою малиною та сушеними трояндами, або використайте прикраси на свій смак.
ГОТУЄМОСЬ ДО ВЕЛИКОДНЯ: сирна паска БЕЗ ВИПІКАННЯ | Рецепт від переможниці МастерШеф для hotline.ua
Щасливого Великодня та смачної паски!