Продовжуємо наш кулінарний проєкт до Великодня. Спеціально для hotline.ua переможниця 12-го сезону кулінарного шоу «МастерШеф» Валерія Матрохіна розробила п’ять чудових та легких у виконанні рецептів, якими ми поділимося із вами. Цього разу у нас вегетаріанські яйця по-шотландськи з зеленим горошком та сиром.
Щоб приготувати вегетаріанські яйця по-шотландськи з зеленим горошком та сиром вам буде потрібно:
- охолоджені яйця – 4 шт.
- заморожений або свіжий зелений горошок – 300 г
- свіжий або заморожений бебі-шпинат – 50 г
- петрушка та кріп – пучок
- моцарела – 100 г
- вершкове масло – 30 г
- підсмажений кунжут – 100 г
- сіль, перець
Приготування:
Візьміть каструлю, закип’ятіть воду та покладіть в окріп охолоджені яйця. Варіть яйця 6 хвилин, для того, щоб витікав жовток. Якщо не любите рідкий жовток – можна варити 8-10 хвилин.
На пательню викладіть 15-20 г вершкового масла та припустіть зелений горошок 5-7 хвилин на середньому вогні. На тій самій пательні розтопить ще 15-20 г вершкового масла і припустіть шпинат 3-5 хвилин.
Дрібно наріжте зелень та подрібніть припущений шпинат. На дрібній тертці натріть моцарелу.
Поєднайте горошок, шпинат, зелень, сир, сіль та перець, перетріть усі інгредієнти у стан пасти. Перетерти можна виделкою або блендером.
Відварені яйця очистіть. На плівку викладіть тонкий шар пасти. В середину пасти викладіть зварене яйце та загорніть плівку так, щоб навколо яйця був рівномірний шар пасти.
Доведіть воду в каструлі до кипіння, зверху на каструлю покладіть друшляк або сито – так ми створимо пароварку. На паровій бані залиште яйця загорнуті в плівку на 5 хвилин.
Після цього обваляйте яйця в підсмаженому кунжуті та подавайте теплими з улюбленим салатом.
Смачного!