Каталог товарів
Київ
UA

Готуємо їжу на природі: які пристрої для цього краще вибрати

Для приготування їжі на природі існує безліч різноманітного обладнання. У цьому матеріалі ми розповімо все про мангали, барбекю, грилі та набори для пікніка, і допоможемо зрозуміти, який варіант буде найкращим для ваших потреб.

Готуємо їжу на природі: які пристрої для цього краще вибрати? #1 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Для приготування їжі на природі існує безліч різноманітного обладнання. У цьому матеріалі ми розповімо все про мангали, барбекю, грилі та набори для пікніка, і допоможемо зрозуміти, який варіант буде найкращим для ваших потреб.

Мангали

Мангал – це відкритий металевий ящик з вогнетривкого матеріалу, всередині якого розміщують вугілля або дрова, що надає їжі традиційний присмак диму. Залежно від розміру мангала та кількості вугілля, температуру всередині можна контролювати.

Існують стаціонарні мангали, доволі важкі та незручні для переміщення, але є й легкі переносні моделі. Варто також звернути увагу на мангали-сковороди, такі собі великі пательні на ніжках. Це чудова річ для приготування плову, м’яса чи картоплі для великої компанії.

Окремий формат – одноразові мангали. Це алюмінієва конструкція зі знімними ніжками, в комплекті вже є вугілля, просочений розпалювачем папір і сітка, на якій зручно смажити все, що завгодно.

id-22887298

Після приготування його потрібно просто скрутити та викинути. Модель зручна, але навряд чи впорається, якщо потрібно буде готувати їжу для великих компаній.

Більше інформації про те, як вибрати гриль, набір для пікніка та шампури, читайте в нашому спеціальному матеріалі.

Готуємо їжу на природі: які пристрої для цього краще вибрати #2 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

У складного розбірного мангала Maestro (MR-1011) решітка гриль виготовлена з металу з хромованим покриттям. У моделі зручний механізм складання, як у валізки, та прорізні ручки на корпусі для зручного транспортування

Барбекю, грилі

Барбекю – закрита металева конструкція з вугільним жаром або газовими пальниками.

З барбекю ви зможете приготувати їжу як на вугіллі, так і за допомогою газових пальників. Це додає гнучкості у виборі рецептів, а ще простіше буде очищувати поверхні після приготування.

Однак через використання газових пальників у їжі може не бути того самого димового смаку, який вона отримує під час приготування на вугіллі. Також це менш екологічний варіант через викиди газу в атмосферу.

id-16586409

Хочете більше різноманітних способів приготування їжі? Вибирайте барбекю із додатковими функціями, наприклад, гриль для риби або вставки для копчення.

Гриль – класне рішення для приготування їжі на природі. У таких моделей є кришка, яка допомагає зберігати температуру та запобігає виходу тепла та диму. Більшість стаціонарних грилів працюють на газу, але також існують переносні моделі, що працюють на вугіллі та дровах.

Готуємо їжу на природі: які пристрої для цього краще вибрати #3 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

У портативного газового гриля Weber Гриль Q 1000" камера для смаження виконана з високоякісного міцного литого алюмінію. Ручка на котлі гриля не гріється, велика решітка для смаження виконана з чавуну з покриттям з емалі. У моделы пальник з плавним регулюванням потужності, швидкий електропідпал

Гриль вугільний портативний бездимний

id-23477459

Такий гриль працює на вугіллі та не виділяє диму. Ці компактні моделі легко переносити з місця на місце, тому зручно використовувати для пікніків, поїздок на природу, а можна готувати навіть просто на балконі.

Основна відмінність між цим типом гриля та звичайними вугільними моделями в тому, що він має систему знезараження диму.

Вона зменшує кількість викидів, що виділяються під час приготування їжі. Погодьтеся, дуже актуальна можливість з урахуванням стану сучасної екології.

Готуємо їжу на природі: які пристрої для цього краще вибрати #4 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Портативний вугільний гриль LotusGrill – бездимна модель на коліщатках

Бушкрафтинг

Якщо у вас під рукою немає мангала та шампурів, їх легко можна зробити власноруч з гілок.

Ба більше, якщо ви не проти цікавих викликів, то з гілок дерева можна виготовити вертлюг, прикріпити до нього м'ясо та обертати над вогнем, щоб рівномірно просмажилося з усіх боків.

А якщо з собою є алюмінієва фольга, загорніть в неї м'ясо та покладіть його на гарячі камені. Фольга захистить їжу від попадання попелу та допоможе зберегти вологу, що покращить смак та текстуру м'яса.

Додаткові аксесуари

Також для пікніка потрібен буде посуд: тарілки, чашки, виделки, стакани тощо. Все це можна купувати окремо чи придбати набір для пікніка – невеликий зручний комплект для їжі на природі. У складі таких наборів столове приладдя та посуд, склянки та судки, казанки, мангали та термосумки.

id-19573535

Також не забувайте про газові пальники, які ми всі закупили під час блекаутів, та зарядні станції для зарядки мобільних девайсів.

Більше про те, що стане у пригоді для організації вдалого пікніка, читайте в нашому спеціальному матеріалі.

Готуємо їжу на природі: які пристрої для цього краще вибрати #4 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

У наборі для пікніка Кемпінг Casual 21 предмет, серед яких виделки, ложки, ножі, келихи та тарілки по 4 шт, відкривачка та штопор

Висновок

Отже, як вибрати найкращий варіант для приготування їжі на природі? Все залежить від ваших потреб та умов приготування.

Для багатолюдних компаній вибирайте великі стійкі грилі та стаціонарні великі мангали. Вони впораються з великою кількістю їжі, але транспортувати їх не вийде.

Смаколики на 5-8 осіб приготують портативні мангали та грилі, газові чи на вугіллі, сковороди та бездимний портативний гриль. Такі моделі можна перевозити, проте готувати доведеться порціями.

"Заказуйте мняско!" або вибираємо приладдя для приготування їжі на вулиці. Поради від hotline.ua

Сподіваємося, наш матеріал допоможе вам розібратися у світі мангалів та барбекю, та бажаємо вдалих покупок з Хотлайн!

Поради Набори для пікніка
Коментарі (0)

‌Вас може зацікавити