Характеристики
Товар додано: січень 2023 р.
Бренд: | Henriques & Henriques |
Тип: | Біле вино |
солодкість: | сухе |
Описание: | Henriques & Henriques Madeira Special Dry – суха мадера із вмістом цукру 49 г/л. Мадера виготовляється з винограду сорту Тінта Негра Моль, зібраного на плантаціях компанії Henriques & Henriques. Після вініфікації на основі сучасних методів вино витримувалося близько 3-х років у дубових бочках. Перед витримкою більшість молодих вин типу мадер проходять Eustufagem. Цей процес складається із зберігання вина протягом 3 місяців у гарячому стані при температурі 45°С для того, щоб імітувати тривалі морські подорожі, які були частиною традиційного процесу старіння. Компанія Henriques & Henriques - один із найбільших виробників мадері на португальському острові Мадейра, на ім'я якого і названо сладке кріплене вино. Сьогодні компанія має половину всіх нагород у категорії кріплених вин на Мадейрі. Компанія Henriques & Henriques офіційно була створена у 1850 році. Її засновником був Жуау Жуакім Енрікес (Joao Joachim Henriques). Свого часу компанія Henriques & Henriques постачала до царської Росії близько 76 тисяч пляшок мадері щорічно. Доставляли вино й у бочках. Сьогодні компанія Енрікес та Енрікес володіє найбільшими висотними виноградниками на Мадейрі і постійно збільшує їхню площу. У 1992 році компанія інвестувала 6 млн. доларів у модернізацію та розширення виробництва. Була побудована виноробня в Куїнта Гранді з найновішим обладнанням для вініфікації та пристроями estufa для нагрівання вина у сталевих чанах пором. Тут застосовуються найсучасніші технології виробництва мадери, які дозволяють регулювати рівень цукру для отримання різних типів вина. У поєднанні з багатовіковими традиціями, це дозволяє створювати унікальні напитки. При нагріванні вина в естуфах відбувається карамелізація цукру, розчиненого у вині, що допомагає молодим винам набути особливого смаку зрілих. Науково обґрунтована технічно досконала сучасна технологія нагрівання вина дозволяє точно контролювати процес. Сьогодні виготовлення великих обсягів мадері було б просто неможливим без таких технологій. Процес бродіння мадері залежить від заданої температури і може тривати від 8 до 24 годин. Для напівсладких вин бродіння триває близько трьох днів, для напівсухих – до 4 днів. Сухе вино ферментується 5-6 днів. Мадера обов'язково витримується у дубових бочках. Компанія має бочки для витримки віком понад сто років. Зазвичай купажовані вина витримуються 5, 10 та 15 років. Для традиційної мадері із винограду сорту Тінто Негра Моль витримка складає до 3-х років. В даний час більшість експорту компанії поставляється до США, Канади, Британії, Німеччини, Швеції, Данії. |
Країна: | Португалія |
Характеристики Henriques & Henriques Вино Special Dry Madeira біле сухе 0.5 л 19% (5601196017077) та комплектацію товару виробник може змінити без повідомлення. Перевірте специфікацію (характеристики) товару безпосередньо на сайті обраного магазину перед придбанням (замовленням).