Каталог товарів
Київ
UA

Паска в хлібопічці: 4 простих рецепта і смачний бонус

Хочете цього року спекти паску вдома? На перший погляд, завдання складне: приготувати опару, замісити тісто, вгадати з інгредієнтами, не перетримати в духовці. Якщо не готові ризикувати, тоді печемо паску в хлібопічці – з її допомогою все набагато швидше та простіше. Корисні поради та перевірені рецепти випічки до Великодня – у нашому матеріалі.

Паска в хлебопечке: 4 простых рецепта и вкусный бонус #1 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Хочете цього року спекти паску вдома? На перший погляд, завдання складне: приготувати опару, замісити тісто, вгадати з інгредієнтами, не перетримати в духовці. Якщо не готові ризикувати, тоді печемо паску в хлібопічці – з її допомогою все набагато швидше та простіше. Корисні поради та перевірені рецепти випічки до Великодня – у нашому матеріалі.

Як зробити вдалу паску: корисні поради

  • Свіжі інгредієнти – головна умова гарної випічки. Молоко, борошно, дріжджі, яйця – щоб паска вдалася, всі продукти мають бути свіжими.
  • Використовуйте пшеничне борошно вищого ґатунку. Перед тим, як почати пекти, провійте борошно крізь сито, так воно стане повітряним, а випічка вийде пористою та легкою.
  • Якщо за рецептом потрібен цукор, купуйте дрібний цукровий пісок. Він краще вимішується в тісті та не дряпає чашу.
  • Не кладіть вершкове масло одним шматком – воно не замішається до тіста як треба, обов'язково поріжте його або розтопіть. Шматком зручно змащувати чашу, якщо це потрібно робити за рецептом.
  • Точно відміряти інгредієнти допоможуть кухонні ваги або мірна ложечка, яка зазвичай входить в комплект з хлібопічкою.
  • Начинку – родзинки, горіхи, курагу та інші добавки, кладіть в автоматичний диспенсер або за сигналом, якщо диспенсера немає.
  • Всі продукти мають бути точно вивірені за рецептом і кімнатної температури.
  • Якщо помітите, що під лопатями мішалки є калюжі з тіста – додавайте борошно по чайній ложці, поки тісто не буде м'яко пружинити і не прилипатиме до стінок чаші.
  • Коли випічка готова, не поспішайте виймати її з чаші – якщо вона постоїть 10-15 хвилин, то набагато легше відстане від стінок.

Іноді під час випікання виникають питання, наприклад, чому провалюється паска? Зазвичай це буває, якщо ви печете паску в духовці, але і з хлібопічкою також може бути кілька причин. Для початку – завжди звертайте увагу на сорт і помел, купуйте тільки свіже борошно вищого ґатунку.

Також паска може провалитися через те, що тісто не пропеклося. У такому разі відповідної форми вже не досягти, але саму паску радимо довести до готовності. Також в процесі приготування не варто часто відкривати хлібопічку, так з неї виходять жар і падає температура.

Ще одне питання – чому тріскаються верхівки пасок. Тут також може бути кілька причин. Найчастіше – тісто недостатньо настоялося. Наповнюйте тестом не більш як 1/3 форми, після чого залиште тісто та зачекайте, поки воно підніметься трохи вище за половину. Ще серед причин може бути:

  • занадто висока температура, зазвичай паска випікається при 180 градусів або вище, щоб уникнути тріщин знизьте температуру на 10-15 градусів;
  • диспропорція інгредієнтів – надто багато чи мало цукру, борошна, дріжджів.

Більше корисних порад про те, як вибрати хлібопічку, читайте в нашому спеціальному матеріалі.

Паска в хлебопечке: 4 простых рецепта и вкусный бонус #2 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Традиційна паска

Вам знадобиться:

  • дріжджі – 1,5 ч.л.
  • борошно – 250 г
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • цукор – 80 г
  • ванільний цукор – 0,5 пакетика
  • вершкове масло – 50 г
  • яйця – 2 шт.
  • молоко – 80 мл
  • родзинки – 25 г
  • курага – 25 г

Приготування:

В чашу хлібопічки насипте дріжджі, борошно, сіль, цукор та ванільний цукор. Дріжджі обов'язково мають бути свіжими, відкрийте нову пачку, щоб тісто добре піднялося.

Поріжте дрібними кубиками вершкове масло та додайте його в суміш. Візьміть 2 яйця й виделкою збийте їх в окремій мисці. Додайте 80 мл молока кімнатної температури та добре перемішайте.

Суміш яєць і молока додайте до решти продуктів у відерце для хлібопічки та включіть режим «Основний хліб». Тісто рідкувате під час замішування, але підніметься добре. За звуковим сигналом або в диспенсер додайте начинку – промиті родзинки, дрібно порізану курагу.

За 10 хвилин до закінчення випічки збийте з цукром жовток, якщо хочете, щоб поверхня паски була глянсовою, або білок – тоді поверхня буде матовою. Коли паска спечеться, вийміть її з ємності та поки гаряча покрийте приготовленою сумішшю та різнобарвною посипкою.

Паска в хлебопечке: 4 простых рецепта и вкусный бонус #2 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Ароматна паска

Вам знадобиться:

  • молоко – 250 мл
  • борошно – 650 г
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 160 г
  • масло вершкове – 180 г
  • родзинки – 120 г
  • коньяк – 50 г
  • сіль – 1, 5 ч.л.

Приготування:

Родзинки гарно промийте, залийте коньяком і залиште на 30 хвилин. Викладіть їх на паперовий рушник і просушіть приблизно годину. Якщо немає часу – родзинки можна обваляти в борошні, зайву муку потім легко прибрати.

Візьміть миску та збийте в ній яйця. Розтопіть в сотейнику вершкове масло та дайте йому охолонути. Трохи нагрійте молоко. Змішайте яйця, розтоплене тепле вершкове масло, цукор, сіль і тепле молоко. Перелийте суміш у чашу хлібопічки. Просійте борошно й додайте його в чашу до решти інгредієнтів. Зробіть в борошні поглиблення та насипте туди дріжджі.

Поставте чашу в хлібопічку та виставте потрібну програму. Це може бути режим «Солодкий хліб», «Французький хліб» або «Хліб-бріош», режим «Світлий колір скоринки», розмір буханки – 1 кг. За звуковим сигналом або в диспенсер додайте в тісто родзинки.

Випікайте 1 годину та перевірте зубочисткою готовність. Якщо випічка готова, поставте програму «Тільки випічка» або «Підігрів» і допечіть ще 20-30 хвилин.

Паска в хлебопечке: 4 простых рецепта и вкусный бонус #2 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Шоколадна паска

Вам знадобиться:

  • молоко – 1 склянка
  • борошно – 3 склянки
  • яйця – 2 шт.
  • порошок какао – 1 ч.л.
  • цукор – 2/3 склянки
  • вершкове масло – 100 г
  • кориця – 1/4 ч.л.
  • сухі дріжджі – 2,5 ч.л.
  • шоколад – 50 г
  • жменя волоських горіхів
  • дрібка солі

Приготування:

Просійте 2 склянки борошна. Розтопіть вершкове масло в сотейнику та остудіть його. Трохи підігрійте молоко. Насипте в чашу хлібопічки 2 чайних ложки сухих дріжджів, 2 склянки попередньо просіяного борошна, 3 столові ложки цукру, какао, корицю, яйця, розм'якшене вершкове масло та склянку молока кімнатної температури.

Виставте параметри випікання паски в хлібопічці: колір скоринки – середній, режим випічки – традиційний або перший залежно від програми. Хлібопічка замісить опару й дасть їй підійти.

Наріжте невеликими шматочками горіхи та шоколад. Коли хлібопічка почне вдруге вимішувати тісто для паски, додайте цукор, що залишився, ще 1/2 чайної ложки сухих дріжджів, 1 склянку борошна та нарізані горіхи й шоколад. Готову шоколадну паску вийміть з форми, остудіть, накривши рушником, і прикрасьте верхівку на свій смак.

Паска в хлебопечке: 4 простых рецепта и вкусный бонус #2 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Більше чудових рецептів з різних країн у нашому спеціальному матеріалі.

Сирна паска

Вам знадобиться:

  • борошно – 600 г
  • сир – 220 г
  • яйця – 3 шт.
  • сухе молоко – 2 ст.л.
  • рослинна олія – 2 ст.л.
  • родзинки – 100 г
  • мед – 2 ст.л.
  • дріжджі – 2 г
  • сіль – 1 дрібка

Приготування:

У мірну склянку блендера розбийте 3 яйця, додайте води так, щоб загальна кількість суміші була 300 мл, та акуратно збийте. Залийте яєчну суміш в хлібопічку, додайте сухе молоко, рослинну олію, сир, мед, сіль і дріжджі.

Промийте родзинки, залийте їх окропом і обсушіть. Просійте борошно. Засипте родзинки та борошно в чашу. Увімкніть хлібопічку, встановіть час на 3 години. Готову паску остудіть і прикрасьте глазур'ю.

Паска в хлебопечке: 4 простых рецепта и вкусный бонус #2 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Паска в мультиварці

Якщо у вас немає хлібопічки, але є мультиварка, приготувати пишну смачну паску можна й у ній. Цей рецепт розрахований на мультиварку з чашею 5 літрів, а якщо у вас 3-х літрова, зменште на половину інгредієнти або випікайте у два прийоми.

Вам знадобиться:

  • молоко – 250 мл
  • цукор – 150 г
  • сіль – 1 дрібка
  • яйця – 4 шт.
  • цукрова пудра – 50 г
  • дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • вершкове масло – 100 г
  • родзинки – 100 г
  • лимон – 1 шт.
  • борошно – 600 г

Приготування:

Нагрійте молоко, додайте в нього 1 столову ложку цукру, 1 чайну ложку з гіркою дріжджів і 250 г борошна. Перемішайте та залиште в теплому місці на 30 хвилин. Яйця розділіть на білки та жовтки. Жовтки змішайте з цукром. Візьміть 3 білки (один залиште на глазур) і збийте їх міксером з дрібкою солі в міцну піну.

У опару, що піднялася, додайте жовтки з цукром, перемішайте. Розтопіть і додайте до опари вершкове масло. Перемішуйте, поки масло не розчиниться. Додайте до опари білки та знову перемішайте. Тепер додайте борошно: спочатку 250 г, якщо тісто дуже рідке, ще приблизно 100 г.

Добре вимішайте тісто, за консистенцією воно має бути м'яким, і залиште в теплому місці на годину, накривши рушником. Родзинки залийте гарячою водою на 10-15 хвилин і просушіть на паперовому рушнику. Натріть цедру одного лимона.

Додайте родзинки та цедру в тісто, добре перемішайте, викладіть в змащену вершковим маслом форму мультиварки, дайте ще 10 хвилин відпочити, накривши легким рушником. Спочатку увімкніть мультиварку на 10 хвилин на режим «Підігрів», а потім на режим «Випічка» на 1 годину 30 хвилин.

Поки паска готується, зробіть глазур. Для цього збийте білок, що залишився, всипте цукрову пудру та збивайте міксером до стійких піків. Дістаньте паску з мультиварки, змастіть верх глазур'ю, присипте кулінарною посипкою та залиште остигати.

Паска в хлебопечке: 4 простых рецепта и вкусный бонус #2 - фото в блоге (гиде покупателя) hotline.ua

Як зробити глазур для паски

Цукрова глазур для паски – поле для експериментів, адже вона може бути дуже різною.

На яйці. Найпростіше прикрашання для пасок – змішати 1 яйце і 100 г цукрової пудри, збити до білого кольору віночком або міксером і нанести на паску.

Без яєць. 5 г желатину замочити у 25 г води. Змішати 150 г цукру та 60 г води, довести до кипіння і варити 1 хвилину. Змішати желатин та цукровий розчин, збити до однорідності, нанести зверху на паску, за бажанням прикрасити цукатами, горіхами та залишити застигати.

З білком та лимонним соком. 1 охолоджений білок збити зі 100 г цукрової пудри доки суміш не загусне. Додати 1 ст.л. соку лимона і знову збити.

На молоці. 1/2 склянки води з'єднати з 1/2 склянки цукру та 30 г вершкового масла. Поставити на вогонь та варити до густоти сиропу. Остудити до теплої консистенції та наносити на верх паски.

З лимонним соком. 1 склянку цукрової пудри розтерти з 1 склянкою лимонного соку до гладкості та одразу ж нанести на випічку.

З желатином. Желатинова глазур для паски красиво блищить, не липне та не кришиться. 5 г желатину замочіть у 20 г води та залиште набухати на 20 хвилин. Змішайте 180 г цукру та 70 мл води, поставте на невеликий вогонь, варіть до появи бульбашок, постійно помішуючи. Зніміть із вогню, додайте желатин, перемішайте, щоб він розчинився. Збийте масу міксером, поки глазур не стане густою та білою, і одразу наносьте на паску.

З шоколадом. 10 г желатину замочіть у 50 мл теплої води, залиште на 10-15 хвилин. Змішайте 200 г цукру та 100 мл води, варіть до кипіння, а потім ще 2 хвилини. Не знімаючи з вогню, влийте 150 мл теплих вершків жирністю 33% в сироп, перемішайте. Додайте 4 ст. л. какао та потримайте на вогні кілька хвилин, щоб суміш загуснула. Розпустіть желатин на повільному вогні не доводячи до кипіння і додайте в шоколадну масу, ретельно перемішайте. Всипте щіпку солі та 1/4 ч. л. ваніліну, перемішайте. Простіша ідея, як прикрасити паску – розтопіть у каструлі 80 г шоколаду та 1 ст.л. рослинної рафінованої олії. Отриманою сумішшю змастіть паску, задекоруйте горіхами, цукатами, ягодами та залиште підсихати.

Більше корисних рецептів для тих, хто збирається пекти паску в хлібопічці чи мультиварці, читайте в нашому спеціальному матеріалі.

Нехай ваша випічка буде смачною, і бажаємо вдалих покупок з Хотлайн!

Автор: Карабута Наталя

Рецепти Хлібопічки
Коментарі (0)

‌Вас може зацікавити